Сухиндол почете своите герои орли

Сухиндол почете своите летци по повод Международния ден на авиацията и космонавтиката- 12 април. Тъй като денят съвпадна с Цветница, пред паметната плоча на прочутия Петко Попганчев бяха поднесени пролетни цветя. Тя се намира в НЧ „Трезвеност-1870“, където в специална рамка са поместени и останалите герои орли на Сухиндол.

Със златни букви в историята на общината са записани имената на Пеню Попкръстев, Ганчо Маринов, Ганчо Душков, Васил Карамочев и Денчо Карамочев. Сред тях са и почетните граждани на Сухиндол Емилия и Тодор Гърбови, които са единственото семейство пилоти в България. В тази връзка те получиха и поздравителен адрес от кмета инж. Пламен Чернев.

„Обичаме да казваме, че Сухиндол е гнездо на орли. И действително е така. Имаме толкова велики летци. Един от тях е Петко Попганчев, който преминава със самолет под Стамболовия мост във Велико Търново. Той е обявен за най-добрия български пилот на XX век. Нека бъдат живи и здрави и нашите почетни граждани Емилия и Тодор Гърбови, които са гордост за нашия град“, сподели инж. Пламен Чернев.

print

Прикачени файлове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *