Поздравление от инж. Пламен Чернев за предстоящите празници

Уважаеми жители на Община Сухиндол,

Скъпи приятели,

 

Ето че отминава още една година от календара. Всички знаем, че тя беше по-различна от всички останали. Никога не сме си представяли, че ще се окажем в извънредно положение, че ще бъде ограничено свободното ни придвижване и ще се наложи да мислим повече за предпазни средства, отколкото за личните си контакти.

Тази пандемия все още не е отминала, все още има безкрайно много неизвестни. Всичко това обаче не бива да ни отчуждава, не бива да страним един от друг и да се затваряме в себе си. Да, физическите контакти трябва да бъдат ограничени, но не и човешките взаимоотношения. Днес има технологии, които ни позволяват да общуваме, затова не съм съгласен, че трябва да бъдем под социална изолация. Напротив, сега повече от всякога трябва да бъдем хора и да общуваме.

Не бива да забравяме, че всички ние сме наследници на славни сухиндолци, които са минали и през много по-трудни изпитания, борили са се за свободата ни и са давали живота си, за да ни има нас.

2020година е специална за Сухиндол. През нея отбелязваме 155 години организирано честване на празника Трифон Зарезан, 150 години от основаването на читалище „Трезвеност“ и 270 години от началото на просветното дело в града. Особено важна е и друга годишнина. На 19-ти декември ние отбелязахме 50 години от обявяването на Сухиндол за град. Това е заслужено признание за нашата  община. Празничната седмица беше наситена с мероприятия, които се осъществиха благодарение на вас- всички жители и приятели на нашата община.

Всички ние трябва да бъдем горди, че именно в Сухиндол се ражда първата лозаро-винарска кооперация на Балканския полуостров, тук се заражда и модерното пчеларство в страната. Зад всичко това стои името на Марко Вачков, който дава модерния тласък в развитието на Сухиндол. Идеите му надживяват времето и превръщат нашия град в Малката Шампания, известна по целия свят като Града на виното. Много градове в страната претендират да носят това наименование, но единствено Сухиндол го заслужава напълно.

На прага сме на Коледа и Нова година. Нека си пожелаем да бъдем преди всичко здрави и силни, за да се справяме с всички трудности. Нека бъдем сплотени и отдадени, както до сега, на нашия роден край.

Убеден съм, че само заедно можем да постигнем повече за нашата община. Няма да е лесно, но трябва да запретнем ръкави и да вярваме, че със задружни усилия можем да направим Сухиндол и нашите села още по-добро място за живеене. Благодаря ви, че заедно доказахме, че няма малки и големи населени места, че можем да привличаме средства и да ги влагаме за по-добър живот.

Вярвам, че следващата 2021-ва година ще бъде по-успешна, че ще се справим с пандемията и ще впрегнем всички сили да създаваме добро!

Да живее Сухиндол, да живее България!

ИНЖ. ПЛАМЕН ЧЕРНЕВ

КМЕТ НА ОБЩИНА СУХИНДОЛ

print

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *