Поздравителен адрес от инж. Пламен Чернев по повод началото на образователната дейност в Сухиндол

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ДИРЕКТОР,

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

Приемете моите поздравления по случай 270 години от началото на образованието в Сухиндол, 250 години от създаването на килийното училище и 150 години светска просвета в града.

Няма държава в света, която е постигнала своя просперитет, оставяйки на заден план образованието и науката. Всеки управник, загърбил просветата на собствения си народ, е изпил горчивата чаша на своето неблагоразумие. Затова съм особено щастлив, че сухиндолци, още преди близо три века, са осъзнали значимостта на образованието.

Не случайно Сухиндол успява да премине през всички изпитания на робството, да издигне своя дух и да твори славната си история. Зад успехите на града и общината обаче стои най-вече любовта към образованието на редица бележити сухиндолци, които отдават своите сили за просветата на поколения достойни граждани.

Особена роля в съвременното образование, като продължител на славната просветна история, заема СУ „Св. Климент Охридски“. Гордейте се, че сте наследници на великите ни предци. Вие, вашият ентусиазъм и отдаденост ще ни пренесат и през настоящата пандемия, която промени представите ни като общество. С общи усилия ще се справим!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ИНЖ. ПЛАМЕН ЧЕРНЕВ

КМЕТ НА ОБЩИНА СУХИНДОЛ                                                     25.11.2020г.

print

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *