Община Сухиндол пуска телефонна линия за сигнали във връзка с нарушения на мерките срещу коронавируса

Гражданите на община Сухиндол могат да подават сигнали за нарушения във връзка с мерките срещу разпространението на коронавируса. Дежурни служители ще записват всички сигнали и ще ги предават на компетентните органи.
Целта е да не се допусне укриване на хора, пристигащи от държави с масово разпространение на коронавируса, както и да се ограничи събирането на големи групи от граждани на обществени места, нарушаващи ограничителните мерки.
Община Сухиндол предупреждава, че при неспазване на разпоредбите виновните лица ще бъдат санкционирани съгласно българското законодателство – глоба в размер на 5000 лв. при отказ от задължителна изолация и лечение, а ако деянието е извършено по време на епидемия, пандемия или извънредно положение и е свързано със смъртни случаи – лишаване от свобода до пет години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.
Сигналите могат да бъдат подавани на следните телефони: 06136/ 29-29; 0886966811

От вчера са в сила и допълнения към мерките срещу разпространението на коронавируса. Със заповед на Министъра на здравеопазването не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места. Оповестен е списъкът на държавите, чийто граждани не могат да влизат на територията на страната. Всички нови мерки може да видите в следните прикачени файлове:

МЗ-зап-РД-01-130

МЗ-зап-РД-01-131

print

Прикачени файлове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *