Обръщение на инж. Пламен Чернев по случай Деня на Европа и Деня на победата

Уважаеми жители на община Сухиндол,

Скъпи приятели,

Приемете моите поздрави по случай днешния Ден на Европа и Деня на победата. Историята е показала, че европейските нации, за добро или лошо, винаги споделят обща съдба. Така е и сега, съдбата на всяка отделна държава, засяга пряко или косвено останалите.

България е единствената страна, която не е променяла името си още от своето създаване и през вековете е била стожер на европейското развитие и култура. Не случайно днес кирилицата е един от основните езици в Европа, а българските букви са поставени върху фасадите на всички европейски институции!

Не бива да забравяме също, че Европа е такава днес, защото първо трябваше да премине през тежките изпитания на Втората световна война. Ето защо Деня на победата предшества Деня на Европа. Нека се преклоним пред героите, благодарение на които днес Старият континент е свободен. Нека не забравяме също, че над 10 000 български войници дадоха живота си в тази най-кървава война от историята на човечеството.

Затова в днешния ден най-правилно е да отпразнуваме сърцато и двете събития. Честит Ден на Европа, честит Ден на победата!

Инж. Пламен Чернев

Кмет на Община Сухиндол

print

Прикачени файлове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *