Най-младите художници от Сухиндол разкрасиха Общината по случай Трифон Зарезан

Изложба на най-младите художници в Сухиндол беше открита в сградата на Община Сухиндол по случай празника Трифон Зарезан. Децата от ДГ „Соня“ зарадваха администрацията с творби, посветени на най-обичания празник в Града на виното.

Талантливите деца са работили съвместно със своите учители и родители, за да покажат традициите в родния си край. Особено интересно е арт паното с истински лозови клонки и отпечатъци от детските ръчички. Във всяка рисунка личи духа на Сухиндол, а Царят на виното е неизменен образ в детското съзнание.

Кметът на Сухиндол инж. Пламен Чернев поздрави младите художници и техните учители и родители за усилията да изобразят символите на града, да представят обичаите и да пазят традициите.

На откриването присъстваха още председателят на Общинския съвет Борислав Вълев, зам.-кметът Петьо Русев, директорът на ДГ „Соня“ Нели Проданова и учителят Иван Лилов.

С детската изложба се поставя и началото на празничната програма, посветена на Трифон Зарезан. Кулминацията е на 14-ти февруари, когато ще бъде зарязано лозето в местността Димчански завой, а на 13-ти февруари ще се проведе традиционното състезание по търкаляне на бурета.

print

Прикачени файлове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *