Към момента няма случай на болен от COVID-19 в община Сухиндол

Няма случай на болен от COVID-19  от началото на пандемията в община Сухиндол, а към момента 11 души са под домашна карантина, стана ясно по време на заседание на Оперативния щаб в Общината.

Обсъдени бяха и промените след отпадането на извънредното положение в страната и въвеждането на извънредна епидемиологична обстановка.

„Виждате, че има огнища в страната, затова ние продължаваме да спазваме всички изисквания, за да не допуснем разпространение на заразата“, сподели кметът инж. Пламен Чернев.

Няма наплив на болни хора в местния лекарски кабинет. Към момента няма пациенти, които да проявяват симптоми на коронавирус.

”Към момента няма сериозни заболявания, възрастните хора се пазят, използват маски, спазват дистанция. Няма хора с оплаквания, които да имат симптоми на COVID 19 или подобни такива”, съобщи д-р Румен Йорданов.

Строги мерки се спазват и в Дома за пълнолетни лица с деменция в село Горско Косово. Всекидневно потребителите се проверяват за симптоми, свързани с вируса. Всички служители в Дома са тествани за COVID-19, пробите са отрицателни.

Всички заповеди на Министъра на здравеопазването от днес, касаещи мерките за борба с COVID-19 може да видите тук:

rd-01-262 rd-01-263 rd-01-264 zapoved__rd-01-265_14052020_g

print

Прикачени файлове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *