Инж. Пламен Чернев: Честит Ден на Европа, честит Ден на победата

Уважаеми жители на община Сухиндол,

Скъпи приятели,

Приемете моите поздрави по случай днешния Ден на Европа. Историята е показала, че европейските нации, за добро или лошо, винаги споделят обща съдба. Макар и различни, във всеки един народ на Стария континент е закодирано желанието за просперитет и издигането на духовното.

Горд съм, че именно България е единствената страна, която не е променяла името си още от своето създаване и през вековете е била стожер на европейското развитие и култура. Не случайно днес кирилицата е един от основните езици в Европа, а българските букви са поставени върху фасадите на всички европейски институции!

За да има днес обединена Европа обаче ние не трябва да забравяме, че преди всичко трябваше да има Ден на победата. Нека се преклоним пред героите, благодарение на които днес Старият континент е свободен от кафявата чума на хитлерофашизма. Нека не забравяме също, че над 10 000 български войници дадоха живота си в тази най-кървава война от историята на човечеството.

Затова в днешния ден най-правилно е да отпразнуваме сърцато и двете събития. Честит Ден на Европа, честит Ден на победата!

Инж. Пламен Чернев

09.05.2020г.                                                              Кмет на Община Сухиндол

print

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *