Задържаха 9 души по време на спецоперацията в Сухиндолско

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места се проведе вчера на територията на РУ – Павликени. Действията на служителите на ОДМВР – В. Търново, на РУ – Павликени и Дирекция „Жандармерия“ бяха осъществени в Сухиндол и селата Бяла река, Горско Косово и Димча, под наблюдението на Прокуратурата.
В рамките на акцията бяха разкрити 6 кражби, задържани са 9 лица с криминални регистрации за кражби и грабежи, 13 са привлечени като обвиняеми за кражби, притежание на наркотични вещества, шофиране в нетрезво състояние и управление на нерегистриран автомобил и неправоспособност. Четирима от тях, с постановление на Прокуратурата, са с удължена мярка за задържане до 72 часа.
Извършени са процесуално следствени действия на общо 12 адреса, образувани са две бързи производства – за притежание на наркотични вещества и незаконно добита дървесина от орех. Започнато е досъдебно производство за притежание на наркотици, оръжие и боеприпаси – открити при претърсване на жилище на чужди граждани в с. Димча. В хода на проверката са иззети близо 160 грама марихуана, боеприпаси за автомат „Калашников“ и нерегистрирана въздушна пушка.
Проверени са 79 автомобила и 92-ма водачи и пътници. Съставени са 16 акта по Закона за движение по пътищата и 2 по Закона за българските лични документи. Наложени са 6 глоби по фиш. Издадена е заповед за налагане на принудителни административни мерки.
Директорът на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов, началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – В. Търново комисар Стефан Николов, районният прокурор Атанас Филипов и началникът на РУ – Павликени гл. инсп. Иван Тодоров провериха на място създадената организация за координация между проверяващите екипи. Те се срещнаха и с кмета на Сухиндол инж. Пламен Чернев, с когото обсъдиха криминогенната обстановка в общината и го запознаха със съвместната инициатива на Полицията и Окръжна прокуратура да се провеждат срещи по график с ръководствата на двете институции, началници на полицейски управления, кметове и местните жители.
Целта е проблемите на хората да бъдат чути и да се предприемат необходимите мерки за повече сигурност и спокойствие, каза директорът на ОД на МВР старши комисар Димитър Машов. .
В рамките на срещата бе дадена висока оценка за съвместната работа и постигнато взаимодействие между Общината и Полицията.

print

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *