Деца от Сухиндол се включиха в летния лагер на Възрожденско училище „Аз съм Българче“

Две деца от Сухиндол се включиха в летния лагер на Възрожденско училище „Аз съм българче“.  Те прекараха цяла седмица в Копривщица, като успяха да се докоснат до българския фолклор, история и традиции. Седмокласничката Мирела Чолакова и шестокласникът Аслан Ахмедов се включиха в лагера по инициатива на кмета инж. Пламен Чернев, който осигури участието им като подарък за отличното им представяне през изминалата учебна година.

Децата посетиха  къщите-музеи на Любен и Петко Каравелови, Тодор Каблешков, Димчо Дебелянов, Георги Бенковски, Ослекова къща и Лютова къща.  Също така участваха в урок по метода в „Жив музей“ в първото класно училище.

В специална програма  “Пробуждане” децата се включиха в  образователни дискусии на теми, свързани с правата на детето и неговите отговорности, поведението в обществото, финансовата грамотност, безопасно общуване в интернет, вярата в доброто и агресията.

Освен това те се обучаваха как да оказват първа помощ, успяха да посетят ферми с каруци и получиха първите си уроци по езда.  Рисуваха чаши и чинии, като грънчар ги обучи как да правят грънци и да работят с глина.  Учениците взеха участие в творчески ателиета и слушаха лекции за водата и камъните.

Важно условие за всички участници беше да използват телефоните си само от 19.00 до 19.30 часа.

print

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *