Актуални новини

Печат

Декларация от Общински съвет Сухиндол, кмета на община Сухиндол, кметските наместници в община Сухиндол

ДЕКЛАРАЦИЯ

от

Общински съвет Сухиндол, кмета на община Сухиндол,

кметските наместници в община Сухиндол

 

На 3 август мирната и спокойна община Павликени стана място на безпрецедентен антихуманен акт.

Във връзка с упражненото физическо насилие над кмета на кметство Върбовка, ние, общинските съветници, кметът на община Сухиндол и кметски наместници в община Сухиндол:

Категорично осъждаме насилието във всички форми на проявлението му над граждани. Всякакви форми на насилие са неразбираеми и абсолютно неприемливи за нас, независимо какви са били мотивите на извършителите и поръчителите им. С още по-голяма сила това се отнася, когато агресията е насочена срещу длъжностни лица, които работят в полза на обществото.

Възразяваме остро срещу нагнетяването на напрежение по време на частичните избори за кмет на кметство Върбовка, в дните след обявяване на резултата, както и нападението над избрания и положил клетва кандидат.

Възмущението ни днес е срещу посегателство върху свободния избор на хората и опитите за сплашването им чрез насилие.

Недопустимо е в 21 век агресията и защитата срещу нея да ни водят в действията ни. Днес имаме нужда от обединяване на усилията на цялото гражданско общество, за да се живее по-добре и действително всеки един гражданин да почувства сигурност за себе си и имуществото си. Духовно и исторически ние принадлежим към цивилизованата общност на Обединена Европа. Актове на насилие и престъпления като днешното ни водят встрани от истинския ни път на развитие и застрашават демократичните принципи в основата на нашето общество.

Общинският съвет Сухиндол, кметът на община Сухиндол и кметските наместници в общината ще продължим да се противопоставяме на всички форми на насилие, на дискриминация, на саморазправа на етническа, верска, религиозна или политическа основа.

Общински съвет Сухиндол, кметът на община Сухиндол и кметските наместници в общината изразяваме нашата убеденост, че този безпрецедентен акт на агресия няма да остане безнаказан и виновните ще бъдат открити и съдени с цялата строгост на закона.

 

 

06 август 2012г.

гр. Сухиндол

За връзка с общината

Адрес: град Сухиндол, п.к. 5240

ул. Росица 106

тел./факс: 0610/ 55 999

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Къде се намираме